keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Mopit heilumaan myymälässä... Nyt siivotaan!

Myymälän pitoo kuuluu tietysti sen siivous ja siitäki saimme oppia.
Yhdellä tunnilla teimme kuvitteelliseen tai oikeen kukkakauppaan siivoussuunnitelman. Itse tein kuvitteelliseen omaan kukkakauppaan.

Elsen Kukkakauppa: Myymälän  Siivoussuunnitelma
(Kuvitteellinenkukkakauppa)
liikeidea: erilaiset sidontatyöt: surulaitteet, morsiuskimput yms.
Kukkakauppa  sijaitsee keskustassa vilkkaasti liikennöidyllä kadulla. Kauppa on  suhteellisen pieni , muttei kuitenkaan  ahdas. Kylmiöt sijaitsevat liikkeen etupäässä. Liikkeellä  on yksi näyteikkuna , josta näkymä kadulle. Sisäänkäynti on näteikkunan vierestä. Työntekijöiden sosiaalitilat sijaitsevat liikkeen takaosassa.

Päivittäin tehtävät siivoustyöt:  Lattioiden lakaisu kasvijätteistä ja roskista kaikkialta myymälästä. Maljakoiden tiskaus tiskialtaassa tiskiharjaa apunakäyttäen ja kuivumaan laitto. Jätteiden lajittelu oikeisiin astioihin. Jätteiden ja roska-astioiden vieminen isompaan jätteen keruu astiaan.
Pöytien pyyhkiminen kostealla liinalla. Ovimaton imurointi roskista ja katupölystä. Kylmiöiden huolto: pyyhkiminen ja kylmiössä olevien kukkien tarkistus (tarvittaessa huonojen kukkien poisto kylmiöstä biojäteastiaan). Sosiaalitilojen tiskien tiskaus ja kuivumaan laitto. mahdollisten ruuantähteiden siivous pois pöydiltä. Siivousvälineiden putsaus ja huolto. Talviaikana portaiden harjaus ja lumitöiden teko.

Viikoittain tehtävätsiivoustyöt: Lattian pesu ainakin kerran viikkoon lakaisun lisäksi joka tehdään päivittäin. Pölyjen pyyhkiminen hyllyiltä joilla on esim. somistus/sisustustavaraa, ruukkuja yms. Koko liikkeen imurointi ei vain ovimatto! Huonekasvien kastelu ja Wc-tilojen siivous, wc:n harjaus ja käsienpesualtaan pesu ja desinfiointi desinfioivalla pesuaineella . Kuivauspyyhkeiden vaihto ja likaisten pesu ja kuivumaan laitto. Elektronisten laitteiden pölyjenpyyhkiminen kuivalla siivousliinalla esim. kassakoneen näyttö.


Kuukausittain tehtävät siivoustyöt: Myymälän näyteikkunoiden pesu ikkunan pesulastaa apuna käyttäen pesuvettä jossa on ikkunanpesu ainetta. Sosiaalitilan mahdollisen mikron tai uunin pesu.

Harvemmin tehtävät siivoustyöt:
Myymälän vesipisteiden viemärien putsaus. Esimerkiksi hiljaisena aikana milloin ei muuta tehtävää ole.

Myymälän tarvittavat siivousvälineet:
  Lattiaharja, Lattiamoppi, lattialiina, siivousliinoja, imuri, tiskiharja, wc-harja, rikkalapio, ikkunalasta, ämpäreitä/sankoja,  kumisia suojakäsineitä.

Myymälässä käytettävät siivousaineet:
* Yleispuhdistusaine : Tolu  7pH

Menetelmät: Kuivapyyhintä
nihkeäpyyhintä
kosteapyyhintä
märkäpyyhintä
pesu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti