tiistai 12. huhtikuuta 2011

Taimi asiaa

Taimia on saatavilla taimimyymälöissä paljon ja erilaisia. Kotimaiset tamistot tuottavat kasveja jotka sopivat Suomen oloihin. Suomessa tuotetut kasvit selviävät paremmin talvesta kuin ulkomaiset kasvit.


Taityypit:

- Astiataimi:  Kasvatusastiassa varttuneen astiataimen juuripaakku on läpijuurtunut, eli paakku pysyy kasassa.   Astiataimia voi istuttaa aina maan sulettua roudasta , routiintumisen alkuun asti.

- Esipakattutaimi: Kevyesti pakatut taimet ovat kasvaneet avomaalla. juurten suojana on muovipussi tai turvetta ja ympärillä muovipussi tai verkko. Esipakatun taimen voi istuttaa keväällä tai syksyllä taimen ollessa lepotilassa.

- Paljasjuurinentaimi: Avomaalla kasvaneet, suojaamattomat paljasjuuriset taimet pidetään varjoisassa istutukseen asti. Taimet istutetaan lepotilaisena keväällä tai myöhään syksyllä.

- Säkkipaakkutaimi: Avomaalla kasvaneet taimet nostetaan myytäväksi suuren multapaakun kanssa. Istutusaikaa on koko kasvukausi. Paakun ympärillä on yleensä maatuva säkkikangas jonka siteet avataan istuttaessa.

" Hyväkuntoinen taimi on lehtevä
ja terhakka eikänuoku veden puutteestä"



Valitse kasvit menestymis vyöhykkeen, maaperän, kosteuden,valo-olojen mukaan. Huomioi myös pienilmasto ja kasvinkäyttötarkoitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti