Kevätkaudella on jo taas tullut paljon uutta tunnistettavaa ja opeteltavaa... Ensimmäisenä tentti vuorossa olisivat - vihannekset!
Juuri-ja mukulavihannekset:
Mukulaselleri - Alpium graveolens var. rapaceum
Punajuurikas - Beta vulgaris var. conditiva
Lanttu - Brassica napus var. napobrassica
Nauris - Brassica napa
Porkkana - Daucus carota
Palsternakka - Pastinaca sativa
Retiisi - Raphanus sativus var. sativus
Lehti-ja versovihannekset:
Ruokasipuli ( kepas.) - Allium cepa-ryhmä
Punasipuli - Allium punasipuli-ryhmä
Purjo - Allium porrum
Valkosipuli - Allium sativum
Ruohosipuli - Allium schoenoprasum
Ruotiselleri - Alpium graveolens var. dulce
Kukkakaali - Brassica oleracea var. botrytis
Keräkaali valk - Brassica oleracea var. capitata f. alba
Keräkaali pun - Brassica oleracea var. capitata f. rubra
Ruusukaali - Brassica oleracea var. gemmifera
Kyssäkaali - Brassica oleracea var. gongylodes
Parsakaali - Brassica oleracea var. italica
Kurttukaali ( savoijinkaali) - Brassica oleracea varr. sabauda
Salaattikiinankaali - Brassica pekinesis
Rucolasalaatti - Eruca sativa
Lehtisalaatti - Lactuca sativa var. crispa
Keräsalaatti - Lactuca sativa var. capita
Raparperi - Rheum rharbarbarum
Pinaatti - Spinacia oleracea
Vihanneshedelmät:
Paprika - Capsicum annuum
Jättikurpitsa - Cucurbita maxima
Kurpitsa - Cucurbita L.
Avomaan kurkku - Cucumis sativus
Tomaatti - Solanum lycopersicum
Siemenvihannekset:
Pensaspapu - Phaseolus vulgaris var. nanus
Sokeriherne - Pisum sativum var. sativum
Sokerimaissi - Zea mays var. saccharata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti