perjantai 4. helmikuuta 2011

Vihannekset

Kevätkaudella on jo taas tullut paljon uutta tunnistettavaa ja opeteltavaa... Ensimmäisenä tentti vuorossa olisivat - vihannekset!

Juuri-ja mukulavihannekset:


Mukulaselleri -  Alpium graveolens var. rapaceum
Punajuurikas -  Beta vulgaris var. conditiva
Lanttu -  Brassica napus var. napobrassica
Nauris  - Brassica napa
Porkkana - Daucus carota
Palsternakka  - Pastinaca sativa
Retiisi - Raphanus sativus var. sativus

Lehti-ja versovihannekset:


Ruokasipuli ( kepas.) - Allium cepa-ryhmä
Punasipuli - Allium punasipuli-ryhmä
Purjo - Allium porrum
Valkosipuli - Allium sativum
Ruohosipuli - Allium schoenoprasum
Ruotiselleri - Alpium graveolens var. dulce
Kukkakaali - Brassica oleracea var. botrytis
Keräkaali valk - Brassica oleracea var. capitata f. alba
Keräkaali pun - Brassica oleracea var. capitata f. rubra
Ruusukaali - Brassica oleracea var. gemmifera
Kyssäkaali - Brassica oleracea var. gongylodes
Parsakaali - Brassica oleracea var. italica
Kurttukaali ( savoijinkaali) - Brassica oleracea varr. sabauda
Salaattikiinankaali - Brassica pekinesis
Rucolasalaatti - Eruca sativa
Lehtisalaatti - Lactuca sativa var. crispa
Keräsalaatti - Lactuca sativa var. capita
Raparperi - Rheum rharbarbarum
Pinaatti - Spinacia oleracea

Vihanneshedelmät:


Paprika - Capsicum annuum
Jättikurpitsa - Cucurbita maxima
Kurpitsa - Cucurbita L.
Avomaan kurkku - Cucumis sativus
Tomaatti - Solanum lycopersicum

Siemenvihannekset:



Pensaspapu - Phaseolus vulgaris var. nanus
Sokeriherne - Pisum sativum var. sativum
Sokerimaissi - Zea mays var. saccharata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti